Moření česneku – zabraňuje výskytu houbových chorob
a škůdců na česneku

Vhodné přípravky:

  • Sulka – CA

Jako první se namáčí sadba (cca. 6-12 hodin) do sirnatého hnojiva Sulka-Ca  vedlejší efekt tohoto hnojiva je vzhledem k vysokému obsahu síry omezení výskytu některých živočišných  škůdců např. háďátko zhoubné.

  • Přípravek na ošetření česneku

Přípravek je ve formě suchého prášku obsahujícího životaschopné spory bakterie BACILLUS AMYLOLIGUEFACIES. Tyto bakterie produkují látky FYTOALEXINY   které mají stimulační účinky na růst a přirozenou obranyschopnost rostlin.  Bakterie se rovněž podílí na rozkladu organických látek. 1 sáček (10g) vysypte do 10l / vody zamíchejte nechejte chvíli odstát a znovu zamíchejte,  stroužky česneku  několikrát vymáchejte v připraveném roztoku a co nejdříve vysázejte nejlépe týž den. Zbytkem tekutiny pokropte vysázený záhon.

  • Clonoplus

Obsahuje spory hub přirozeně se vyskytujících v půdě, které mají schopnost rozkládat pro   rostlinu organické zbytky v půdě. Připravíme suspenzi 10g přípravku smícháme s 200ml vody, kterou vylijeme na česnek v průběhu ½ hodiny několikrát protřepeme. Po vyjmutí necháme do druhého dne oschnout.

  • Zdravý Česnek NEW

Souprava dvou přípravků SULKA-Ca  50ml a CLONOPLUS 10g soupravy vystačí na ošetření 1kg sadby.